Olga Blatnik Vertot, 
dr. med. univ., specialist oftalmolog

Po končanem študiju na Medicinski fakulteti in opravljenem stažu sem se zaposlila v ZD Ljubljana. Kot splošna zdravnica sem 6 let službovala na področju Vič - Rudnik in v Grosuplju – Ivančna gorica. 
Za tem sem začela specializirati oftalmologijo na Očesni kliniki v Ljubljani. Jeseni 1991 sem opravila specialistični izpit in postala zdravnica specialistka oftalmologinja.

Najprej sem delo kot zdravnica za očesne bolezni nadaljevala v ZD Ljubljana Vič Rudnik in v Grosupljem. 
 
Od  jeseni 1995 sem svoje delo nadaljevala kot zdravnica zasebnica, specialistka oftalmologinja, sekundarnega nivoja s koncesijo v družbi Inmed, d.o.o., Ljubljana.

Svoje znanje uporabljam v službi javnega zdravstva v kolektivu Inmed, d.o.o. že od samega začetka leta 1995.

Sem redna članica slovenskega in Evropskega združenja oftalmologov, Evropskega združenja zdravnikov za bolezni očesne mrežnice, članica Evropskega združenja za raziskave vida in bolezni oči ( EVER), Evropskega združenja kontaktologov, Zdravniške zbornice Slovenije in seveda članica Slovenskega združenja oftalmologov. 

Redno se izobražujem na slovenskih in mednarodnih kongresih. Svoje znanje uporabljam v službi javnega zdravstva v kolektivu Inmed, d.o.o. že 19 let.