Alenka Šket Kontestabile, 
dr. med., spec. oftalmologije, FEBO

Alenka Šket Kontestabile je po končani naravoslovno-matematični gimnaziji vpisala študij medicine na Medicinski fakulteti v Ljubljani in ga 1997 uspešno zaključila. Po diplomi je opravljala delo sobnega zdravnika v UKC Ljubljana, pridobila licenco za delo na področju splošne medicine in nato delala kot splošna zdravnica do leta 2003, ko je začela specializacijo iz oftalmologije.
​Marca 2008 je opravila evropski specialistični izpit iz oftalmologije v Parizu, s tem pridobila naziv Fellow of European Board of Ophthalmology - FEBO.
Po končani specializaciji se je zaposlila na Očesni kliniki v Ljubljani, na oddelku za glavkom, hkrati pa je delala v splošni očesni ordinaciji.
Strokovno izpopolnjevanje o glavkomu in sivi mreni je nadaljevala na Moorfields Eye Hospital v Londonu. V Avstriji je na Ophtalmic Winteracademy opravila tečaj o operativnem zdravljenju katarakt.

Tako med specializacijo kot sedaj, se aktivno udeležuje strokovnih izobraževanj doma in v tujini ter objavlja znanstvenoraziskovalne prispevke v strokovni literaturi. Redno se izobražuje na področju medicinske estetike o uporabi intradermalnih polnil in botulin toksina.

Je članica Evropskega združenja za operacijo katarakte in refraktivno kirurgijo (ESCRS), Evropskega glavkomskega združenja in članica Evropskega združenja za raziskavo vida in oči (EVER). 

Sedaj svoje znanje in izkušnje uporablja v naši ambulanti, kjer se posebej posveča svoji subspecialnosti - glavkomu.
Hkrati pa z veseljem posveča čas in znanje bolnikom v naši splošni oftalmološki ambulanti.